home
  .: HOME .: NIEUW EN GEBRUIKT MATERIEEL
  .: HOOGWERKERS .: PROJECTEN.: NIEUWS
  .: MINIHIJSKRANEN .: SERVICE EN ONDERHOUD
  .: GLASMONTAGELIFTEN/ZUIGERS .: OVER AWP
.: GEVELONDERHOUDSINSTALLATIES .: CONTACT

Naamloos-1

 Per 1 januari ’17 heeft ASC Group alle activiteiten van Aerial Work Platforms Gevelonderhoudsinstallaties bv met betrekking tot de levering, installatie en onderhoud van gevelonderhouds-installaties overgenomen. De activiteiten worden voortgezet onder de naam ASC Work Platforms BV.

Voor nu blijven de medewerkers en huidige eigenaar van AWP uw contact persoon en uiteraard in een later stadium de verantwoordelijke personen in de ASC Group.

Aerial Work Platforms B.V.
Van Foreestlaan 7b
2404 HC Alphen aan den Rijn

Tel: 0172 496502
Fax: 0172-496613
E-mail: Info@awp.nl

Voor meer informatie: www.ascgroup.nl

 

GEVELONDERHOUDSINSTALLATIES

Gevelonderhoudsinstallaties worden gebruikt voor het bewassen en onderhouden van gevels.

Onze installaties voldoen aan de voorschriften van het Document Gevelonderhoud en de beoordelingsrichtlijn EN 1808. Bovendien worden onze installaties voor de eerste ingebruikname door een Notified Body gekeurd en ingebruikgesteld en voorzien van een keuringscertificaat.

We kennen de volgende categorieen:

 • Dakwagen Gomyl E
 • Dakwagen Gomyl F
 • Monorailsystemen
 • Loopbruggen
 • Railtrajecten
 • Valbeveiliging
Dakwagen Gomyl E

Gebruik:

Deze installatie kan gezien zijn technische uitvoering op vrijwel ieder dak geplaatst worden en wordt veelal geadviseerd in situaties waarin de reikwijdte niet meer dan 5 tot 6 meter bedraagt.

Kenmerken:

Hoewel verschillende uitvoeringen mogelijk zijn, wordt de Gomyl E dakwagen gekenmerkt door het gebruik van twee armen. Door het doortoppen van de armen kan de gondel achter de dakwagen geparkeerd worden. Vanuit deze situatie kan veilig in- en uitgestapt worden.

 

Dakwagen Gomyl F

Gebruik:

Dit type machine wordt ingezet bij grote reikwijdtes vanaf 4 meter. De installatie wordt van een vaste mast voorzien.

Kenmerken:

Dit type machine wordt gekenmerkt door het gebruik van slechts 1 arm en een verdraaibare evenaar waaraan de gondel hangt. De veelzijdigheid van deze machine maakt dat de Gomyl F geschikt is voor vrijwel elk gebouw. We onderscheiden de volgende types:

 • Onderwagen met een optoppende mast
 • Onderwagen met een optoppende en uitschuifbare mast
 • Onderwagen met een kolom en vaste mast
 • Onderwagen met een uitschuifbare kolom en vaste mast
Loopbruggen

Dit systeem geeft zowel van binnenuit als van buitenaf toegang tot dak- of lichtkoepels. De loopbruggen zijn voorzien van loopkatten voor het verplaatsen. Dit kan handmatig maar ook elektrisch aangedreven worden uitgevoerd.

Voor binnenloopbruggen bestaat de mogelijkheid deze te voorzien van een verplaatsbaar bordes om hoogliggende dakdelen te kunnen bereiken.

Indien de binnengevels onder een glasdak bewassen moeten worden kan onder de loopbruggen een één- of tweemans gondel gehangen worden.

Monorailsystemen

Dit systeem bestaat uit een aan de gevel middels consoles gemonteerd railsysteem, een loopkat en een zelfklimmende gondel voor 1 of 2 personen.

Gebruik:

Dit type installatie wordt gebruikt waar om verschillende redenen geen machine op het dak geplaatst kan worden en is ook uitermate geschikt voor gebruik binnen in een gebouw.

We onderscheiden: Rosclimber, Rostek1 en Rostek 2

Rosclimber

Deze loopkat is bijzonder geschikt voor het overbruggen van hellingen tot 90 graden. Voor gebouwen die voorzien zijn van verschillende dakniveaus waar een dakwagen niet geplaatst kan worden is een monorail voorzien van een klimmende loopkat en een éénpersoons gondel de meest efficiënte oplossing voor gevelonderhoud.

Rostek 1

Dit is een eenmansgondel voorzien van een zelfklimmende takel en een valbeveiliging. Dit type gondel hangt aan twee staalkabels en verkrijgt zijn stabiliteit doordat de gondel tegen de gevel steunt. Met deze installatie is een maximale hoogte van circa 25 meter bereikbaar. De installatie is bijzonder geschikt voor gebruik binnen in gebouwen.

Rostek 2

Dit is een tweemansgondel, voorzien van twee zelfklimmende takels en twee valbeveiligingen. Deze gondel hangt aan vier staalkabels en vrij van de gevel. Deze installatie is geschikt tot maximaal 150 meter hoogte.

Valbeveiligingssysteem

Voor veilig werken op daken leveren wij een scala aan valbeveiligingssystemen van Fallprotec. Deze systemen bestaan uit:

 • Securerope systemen
 • Securerail systemen
 • Prolight veiligheidsharnassen
Vrij opgelegde en verankerde railtrajecten

Het verplaatsen van de installatie:

 • Railtraject, vast of vrij opgelegd, op het dak
 • Rails gemonteerd op of aan de borstwering
 • Op een betonbaan met een geleide rail